Kuinka usein pyyhkijän sulat tulisi vaihtaa? 22.02.2016

Ajoturvallisuus ennen kaikkea. Suosittelemme, että pyyhkijän sulat vaihdettaisiin kuuden kuukauden välein. Hyväkuntoiset pyyhkijät ovat sekä tärkeä osa maksimaalista ajoturvallisuutta, että pitävät autosi tuulilasin hyvässä kunnossa. Helppo muistisääntö on, että vaihtaa sulat samalla kun vaihtaa talvi- tai kesärenkaat autoon.

Miksi pyyhkijän sulat tulee vaihtaa?

Vanhat ja kuluneet sulat aiheuttavat epätasaisen kosketuspinnan tuulilasiin, mikä aiheuttaa raitoja ja jopa pyyhkimättömiä kohtia tuulilasiin. On muistettava, että varsinkin huonolla ajosäällä näkyvyys on muutenkin heikentynyt ja sen heikentyminen entisestään voi olla kohtalokasta. Pyyhkimet ovat edullisia ja kuluneiden pyyhkimien aiheuttamat vaaratilanteet ovat helposti vältettävissä.

Tulisiko molemmat pyyhkijän sulat vaihtaa samanaikaisesti?

On suositeltavaa aina vaihtaa molemmat sulat samanaikaisesti. Ei tule myöskään unohtaa takalasin pyyhkijän sulkaa, jos autossasi sellainen on. Vaihtaessasi kaikki sulat kerralla sulat myös kuluvat tasaisemmin ja ne kaikki kestävät todennäköisemmin koko kuuden kuukauden ajan.

Pitäisikö minun vaihtaa koko sulka vai vaihtaa vain sulan kumiosa?

Jos pyyhkijän sulan runko on hyvässä kunnossa, voit halutessasi hankkia vain uuden pyyhkivän kumiosan. Hinta pelkälle kumille on yleensä noin puolet koko pyyhkijän sulan hintaan verrattuna. Huomioitavaa kuitenkin on, että sinun tulee ostaa pyyhkijän sulkaan yhteensopiva kumiosa uutta hankittaessa.

Suurin osa ihmisistä vaihtavat koko sulan kerralla, koska se on nopeampaa ja helpompi tehdä. Näin vältyt myös ikäviltä yllätyksiltä, jos pyyhkijän sulan runko onkin vahingoittunut, vaikka ulospäin se ei siltä näyttänytkään.

Raidat lasissa

Raidat voivat johtua kovettuneista, kuivuneista tai haljenneista pyöristä. Raidat voivat myös johtua tuulilasin keräämästä liasta.

 

 

 

Pyyhkijät tökkivät tai tärisevät käytettäessä

Tämä johtuu kumin pysyvästä vaurioitumisesta ja aiheutuu usein jos auto on seisonnassa pitkään. Tässä tapauksessa tyypillistä on myös nariseva ääni pyyhkijöitä käytettäessä.

 

 

 

Kulunut kumi

Kumin kuluessa sulan reuna pyöristyy ja kuluu käyttökelvottomaksi, aiheuttaen yllä mainittuja raitoja tai pyyhkimättömiä kohtia tuulilasiin.

Kumia tukeva metalliosa on vääntynyt

Pyyhkijän metalliosa saattaa vahingoittua jäätä poistettaessa talvella, korkeapaineisessa autopesussa tai ilkivallan aiheuttamana. HUOM! Älä yritä taivuttaa vääntynyttä pyyhkijää, väärässä asennossa pyyhkimen sulka voi aiheuttaa vahinkoa tuulilasille. Vaihda sulat edullisesti uusiin ja vältyt mahdollisilta tuulilasiin kohdistuneilta lisävahingoilta.

Lue lisää: Tee Itse Opetukset