Miten vaihdat sytytystulpat autoosi? 22.02.2016

Aivan kuten säännöllinen huolto, moottoriöljyjen, suodattimien ja hihnojen vaihto – on myös välttämätöntä vaihtaa sytytystulpat.

Vanhat sytytstulpat voivat tehdä moottorin toimimisesta epätasaista, polttoaineen kulutus voi kasvaa ja laskea moottorin suorituskykyä.

Kun alat vaihtamaan sytytystulppaa tarvitset:
Uusi tulppa
Tulppa-avain

1. Auton moottorin tulisi antaa jäähtyä täysin ennen tulppien vaihtoa

2. Löydät vanhat sytytystulpat moottorin kyljestä jossa ne ovat rivissä ja niihin on kytketty pistokkeet johdoilla. Jos sinulla on V-moottori sytytystulpat ja niiden johdot ovat moottorin kummallakin puolella.

3. Vedä pistokkeet irti vetämällä johdoista. Postettuasi pistokkeet käytä kumiletkua ja puhalla roskoat pois sytytystulpan ympäriltä. Näin vältyt roskien päätymiseltä sytytystulppien alle kun olet ne poistanut.

4. Poistettuasi pistokkeet ota tulppa-avain sytytystulpan irroittamista varten. Irroita tulppa tulppa-avaimella ja katso täytyykö tulppa vaihtaa. Jos tulpan kärjet ovat vaaleanharmaat tai vihreät tulppa on kunnossa. Jos tulpat näyttävät tummilta, mustilta tai vaihingoittuneilta se ovat vaihdettava.

5. Pistä uusi tulppa paikoilleen tulppa-avaimella

6. Katso samalla onko tarpeellista vaihtaa sytystulppien johdot. Jos niissä on paljon kulumia ne tulisi vaihtaa.

7. Käynnistä moottori ja katso, että kaikki näyttää toimivan hyvin. Jos kaikki näyttää ja kuulostaa hyvältä, olet onnisteenesti vaihtanut sytytystulpat uusiin

Löydä autoosi sopivat sytytystulpat helpon autohaun avulla: varaosa24.fi

Miten vaihdat sytytystulpat autoosi?

Lue lisää: Tee Itse Opetukset