LUK - Voimansiirto osat 28.05.2010

Laatutuotteet kehityksen suuntaa ohjaavilta maailman johtavilta valmistajilta eurooppalaisiin autoihin:

- Kehittää jatkuvasti uusia ratkaisuja ajoneuvojen voimansiirtoon mm. kaksoismassa-vauhtipyörät ja SAC-itsesäätyvät kytkimet
- Joka neljännessä uudessa autossa LUK:n valmistama kytkin
- Valikoimamme kattaa Suomen eurooppalaiset automerkit

 

REpSet-kytkinpaketti

Kytkinasiantuntija LuK:n tytäryhtiö, LuK-Aftermarket Service, on vuodesta 1976 toimittanut tuotteita, laitteita ja palveluja autoalan jälkimarkkinoille. Jo aikaisessa vaiheessa havaittiin korjaamoiden ja autonomistajien tarve tärkeään uudistukseen, kokonaisratkaisuun. Loppuun kuluneen kytkimen asianmukaiseen korjaamiseen tarvitaan kolme osaa:

- Uusi kytkinlevy
- Uusi paineasetelma
- Uusi painelaakeri

 

Vain näiden kolmen osan tarkka yhteensopivuus varmistaa kytkimen luotettavan toiminnan. LuK-Aftermarket Services toimittaa muitakin kytkimeen liittyviä tuotteita, kuten rasvaa, jolla on korkea sulamispiste, silmälaakereita, heloja ja kytkinvaijereita.

Kytkinpaketit tarjoavat asiakkaille LuK:n toiminta-ajatuksen mukaisesti laatua, turvallisuutta ja palvelua.

 

LuK:n kytkinpaketit ovat saavuttaneet vuosien kuluessa vankan maineen. Ne ovat perusta kehitystyölle, jonka tarkoituksena on tuottaa uusia palveluita kytkimen huoltoon ja korjaukseen.

 

Kaksimassavauhtipyörät

Kaksimassavauhtipyörissä (DMF) on kaksi pyörivää massaa, jotka on liitetty yhteen jousivaimenninjärjestelmällä. Näin saadaan aikaan korkea hitausmomentti ja suuri vaimennuskerroin.

Edut: Voimansiirrosta aiheutuvat tärinät pienenevät, jolloin häiriöäänet vähenevät varsinkin moottorin käydessä matalilla kierroksilla. Näin saatu tasaisempi käynti parantaa ajomukavuutta alhaisilla kierrosluvuilla ajettaessa ja myötävaikuttaa polttoaineen kulutuksen alenemiseen.

LuK valmista tätä teknologiaa kaikkiaan kahdellekymmenelle autonvalmistajalle ympäri maailmaa. Euroopassa noin neljännes kaikista henkilöautoista esim. Audi, BMW, Mercedes Benz, Toyota, Volvo ja Volkswagen on varustettu tällaisella ajamiseen mukavuutta tuovalla vauhtipyörällä.

 

Vaimennetuilla vauhtipyörillä varustellut kytkimet
Vaimennetuilla vauhtipyörillä varustetut kytkimet (DFC) on edelleen kehitetty versio kaksimassavauhtipyöristä. Ne koostuvat kytkinlevystä, paineasetelmasta sekä kampiakselin pulteista ja toimitetaan moduuleina yhdessä DFC:n kanssa. Yhtenäisen rakenteen ansioista kytkimen kokonaissyvyyttä ja osien määrää voidaan vähentää. Kytkimen asentaminen helpottuu, ja niitä käytetään enenevässä määrin myös etuvetoisissa ajoneuvoissa.

Edut: DFC:t ovat pienempiä ja kevyempiä kuin DMF:t ja niissä on vähemmän epätasapainoa. Moduulirakenteensa ansioista ne ovat helpommin asennettavissa. Ne ovat myös nopeampia asentaa ja asennuksessa on vähemmän virhemahdollisuuksia. Näin saadaan kustannussäästöjä.

 

Itsesäätyvät kytkimet
Itsesäätyvät kytkimet (SAC) kompensoivat automaattisesti kytkimen kitkapinnan kulumista säätöjärjestelmällä, joka säilyttää poljinpaineet muuttumattomina.

Edut: Poljinpaine pysyy vakiona koko kytkimen käyttöiän. Kulumisvarat ovat suuremmat ja kytkimen käyttöikä on pidentynyt itsesäätyvyyden ansiosta.

Lue lisää: Kauppamerkkit

Bosch Autonosat 23.03.2015
Valeo varaosat 23.03.2015
Optimal varaosat 23.03.2015
Trw 23.03.2015
Febi Varaosat 23.03.2015
Swag Varaosat 23.03.2015
Delphi Varaosat 23.03.2015
SNR - Laakerit 23.03.2015
Sachs - Kytkimet 26.02.2011
GMB 10.05.2010
Ate - Jarrulevyt 10.05.2010